<

EM sølv til Anna, Cathrine, Agnete og Anna24-08-2017 - 13:08

Det danske seniorlandshold har vundet den første sølvmedalje ved et EM i 32 år

I går lykkedes det endelig det danske landshold at vinde den første holdmedalje ved et EM/VM/OL siden 2008, hvor seniorlandsholdet vandt bronze i Beijing - og sikke en forløsning! De danske piger vidste, at de skulle opnå en medalje enten ved EM i år eller VM næste år, for at Team Danmark vil bibeholde støtten til dansk dressurridning frem mod OL i Tokyo 2020. Det var derfor med et vist pres, at de ankom til Göteborg.

 

På forhånd havde holdet, bestående af debutant Anna Zibrandtsen samt de tre holdkammerater fra OL i Rio, Cathrine Dufour, Agnete Kirk Thinggaard og Anna med Pepe, aftalt at gå benhårdt efter en bronzemedalje, så at det endte med en sølvmedalje - den første ved et EM siden 1985 - gjorde det til en magisk aften for danskerne i Sverige!

 

"Det er bare fantastisk på alle måder!" udtaler Anna sig fra Göteborg, hvor gårsdagens resultat stadig føles helt uvirkeligt. "Vi er virkelig et dream team. Vi har haft det så sjovt, og der er en fantastisk stemning på holdet og med alle personer bag." Om sit eget bidrag til medaljen siger Anna: "Der var både gode ting og små kiks i vores program, som jeg gerne vil undgå senere på ugen. Jeg har dog lovet mig selv være glad hver gang jeg rider op ad midterlinjen på Pepe. Han er 18 år, og har deltaget ved otte internationale mesterskaber i træk. Jeg er så taknemmelig for, at han bliver ved!"

 

I Grand Prix Special, som rides fredag, håber Anna at kunne avancere fra sin individuelle 9. plads i holdkonkurrencen. 

 

Resultatet fra hold EM kan ses her.


 

<